Potopisno predavanje: Thinci v Argentini

primoz : 7. oktober, 2013 21:58 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

IMG_2070

V Kulturnem društvu Tuhinj smo se letos poleti s predstavo Kje je meja odpravili na obisk k našim rojakom v Argentino. Slovencem smo predstavili našo gledališko uspešnico, seveda pa smo si vzeli čas tudi za popotovanje po tej zanimivi južnoameriški državi. Pri tem smo shranili veliko spominov in fotografij, ki jih bomo to nedeljo predstavili v domači dvorani. Vsekakor doživetje, o katerem je dobro izvedeti kaj več!

Torej dobimo se v nedeljo 13.10. 2013 ob 18.00

V dvorani na Lazah!

Vljudno vabljeni!

Komentiraj »

Srečna vrnitev domov

primoz : 23. avgust, 2013 23:05 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Po treh tednih našega potovanja je na sredo prišel čas slovesa. Poslovili smo se od svojih družin. No niso čisto naše družine so pa družine, ki so nas prisrčno sprejele ter gostile med našim bivanjem čez lužo. Najlepša hvala vsem skupaj in vsakemu posebej. Hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri organizaciji izletov in dogodkov, ki smo se jih z veseljem udeležili.

Ko smo se v sredo malo pred 17 uro v Buenos Airesu usedli na letalo smo mesto in državo zapuščali s toplino v naših srcih ter z mislijo da se še vrnemo.

Čakal nas je dobih 12.000 kilometrov dolg let do Frankurta, kjer smo imeli zelo malo časa za zamenjavo letala s katerim smo odšli proti Zagrebu. Vendar nam je uspelo, z velikim veseljem smo se usedli na še zadnjega izmed osmih letov v našem tri tedenskem potovanju. Takrat še nismo vedeli, da je naša prtljaga ostala v Frankurtu…

No sedaj je že vse to mimo, pritljaga je prispela dan za nami. Na srečo je bila ta nezgoda z prtljago ena redkih če ne celo edina stvar, ki se nam ni ravno izšla.

Vrnimo se nazaj na avtobus, ki nas je od Zagreba pripeljal nazaj na Laze, kjer so nam domači pripravili lep sprejem. Najlepša hvala!

 

Naše odprave pa ne bi bilo če ne bi bilo toliko sponzorjev, donatorjev in ostalih dobrih ljudi ki so nam priskočili na pomoč. Hvala tudi vam!

sponzorji_argentina

 

Nazadnje pa najlepša hvala Editi in Branetu, ki sta skupaj s prijatelji v Argentini poskrbela za celotno organizacijo potovanja.

1149669_10200405734497158_165010456_o

Brez njiju našega gostovanja v Argentini zagotovo ne bi bilo!

Mi, ki smo bili v Argentini smo uživali, upajmo da ste med branjem naših dogodivščin uživali tudi vi.
Še bolj pa boste lahko uživali enkrat v novembru ali decembru, ko bomo pripravili potopisno predavanje o vseh prigodah in nezgodah na naši poti.
Vas pravočasno obvestimo!

Komentiraj »

Devetnajsti dan: Lujan

primoz : 21. avgust, 2013 1:31 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Na zadnji dan, ki smo ga v celoti preživeli v Argentini smo se odpravili v Lujan.

Lujan, mesto ki se nahaja 68 kilometrov severozahodno od mesta Buenos Aires, je največje Marijino svetišče v Argentini. Velika neogotska bazilika je zgrajena v čast Device Lujan, zavetnice Argentine. Mesto je znano kot prestolnica vere, k baziliki vsako leto roma več kot šest milijonov ljudi, mnogi peš iz Buenos Airesa. V spodnji kapeli bazilike se nahaja tudi oltar Marije Pomagaj. Tamkajšnji Slovenci v mesecu maju vsako leto v narodnih nošah množično romajo v to Marijino svetišče.

Marijina podoba se nahaja ravno pod glavnim oltarjem v kripti.

IMG_2669

IMG_2671

To podobo je naslikal Marijan Koritnik in so jo na majskem romanju leta 1949 umestili v lujanski baziliki v zahvalo in srečno rešitev izpod komunizma. Podobo nosijo med procesijo na trgu pred baziliko vsako leto na romanju, ki je na drugo nedeljo v maju.

Med letom podobo Marije Pomagaj obiščejo posamezni romarji iz Argentine in rojaki, ki pridejo na obisk v Argentino iz Slovenije in iz drugih držav.

Po ogledu smo se v bližnji restavraciji okrepili s kosilom ter odpravili domov k svojim gostiteljem. Večer je bil čas še za zadnja srečanja z našimi novimi prijatelji. Jutri zjutraj nas čaka še pakiranje, popoldne pa let proti Frankfurtu, ter od tam v Zagreb. Domov prispemo v četrtek v popoldanskih urah.

1 Comment »

Osemnajsti dan: Obisk Štrubljeve domačije

primoz : 21. avgust, 2013 0:38 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Na sončen ponedeljek, ko je bil v Argentini državni praznik in tako dela prosti dan, smo se odpravili na Štrubljevo domačijo. Z nami so se odpravili tudi pevci Mešanega pevskega zbora San Justo.

Domači so nas prijazno sprejeli ter pripravili za te kraje značilno pogostitev-Asado. Otroci in odrasli smo se spoznali z domačijo in živalmi na njej. Najlepša hvala vsem, ki so nam pripravili tako lep dan.

Komentiraj »

Sedemnajsti dan: Lourdes in zaključek v Našem domu

primoz : 20. avgust, 2013 22:48 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Nedeljsko jutro smo začeli z romanjem v Lourdes, kjer vsako leto po prazniku Marijinega vnebovzetja, poteka srečanje Slovencev, ki živijo v Argentini. Po petih litanijah ter slovenski maši, smo skupaj odšli do Našega doma v San Justu, kjer smo imeli skupno kosilo ter zaključek našega gostovanja.

Ob tej priložnosti, smo se zahvalili vsem, ki so kakorkoli pomagali, da smo preživeli nepozabno potepanje po Argentini. Zavedamo se, da brez tako dobre organizacije, gostoljublja te pozitivne energije, bi bila Argentina za nas še vedno nedosegljiv cilj.

Komentiraj »

Šestnajsti dan: Štadion Boca in obisk pri Marjanu Grumu

primoz : 20. avgust, 2013 6:07 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Sinočnja predstava v Mendozi je bila zadnja na našem gostovanju v Argentini. Zgodaj zjutraj smo že poleteli nazaj proti Buenos Airesu, kjer smo si ogledali predel mesta imenovan Boka.

Boka je priljubljena destincija, saj je posejana z pisanimi hišami, v njem deluje cela vrsta umetnikov, znana pa je tudi ljubiteljem nogometa po svetovno znanem klubu-Boca Juniors. Ogledali smo si njen nogometni stadion imenovan “La Bonboniera”, ki je bil dograjen leta 1940 in ga je projektiral Slovenec Viktor Sulčič, skupaj s še dvema arhitektoma.

Poleg sprehoda po pisanih ulicah, med stojnicami in uličnimi umetniki smo obiskali tudi legendarnega umetnika Slovenca Marjana Gruma, ki ima zasebni muzej in prostor kjer ustvarja svoje umetnine prav v tem predelu. Njegov muzej obiščejo številni ljudje iz vsega sveta, s promocijo svojih izdelkov se ne ukvarja, raje vidi da ga ljudje poiščejo sami. Več kot osem let je aktivno deloval kot predsednik društva “Caminita”, ki združuje preko 70 umetnikov iz predela La Boca.

Po kratkem počitku pri naših gostiteljih, smo se zvečer odpravili v Slomškov dom na “Cafe concert”. Uživali smo v kvalitetnem in pestrem glasbenem programu, ki so ga pripravili mladi Slovenci iz okraja Ramos Mejia. Na koledarju je bil že nov dan, ko smo se odpravili proti našim družinam.

Komentiraj »

Trinajsti, štirinajsti in petnajsti dan: Mendoza

primoz : 19. avgust, 2013 5:54 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Iz Buenos Airesa smo se v  sredo z letalom podali na več kot 1000 kilometrov oddaljeno pot v  Mendozo.

Po mirnem letu smo prispeli v Mendozo, Mendoza je provinca Argentine v regiji »Cuyo« na zahodu države. Na severu meji na provinco San Juana, na vzhodu na provinco San Luisa, na jugu na provinco La Pampa in Neuquén in na zahodu na Čile. Provinca Mendoza ima  dva milijona prebivalcev, glavno mesto pa se imenuje isto kot provinca.

Provinca Mendoza je znana po:

 • - soncu, saj ima letno povprečno 90 % sončnih dni
 • - vinu
 • - hribovitem terenu: v provinci leži najvišji vrh Andov Aconcagua (6962 m)

Vse te tri stvari smo v dodobra izkusili.

 

Prvi dan smo si ogledali mesto in njeno okolico, zvečer pa smo se srečali s Slovenskim oktetom iz Mendoze, ki je bil naš gostitelj v Mendozi.

 

Drugi dan je minil v znamenju celodnevnega izleta v hribe, iz mesta smo se odpravili proti Andom (Andi so najdaljše svetovno gorstvo, ki se vleče ob zahodni obali Južne Amerike, dolgi so 7000 km, povprečna višina pa je okrog 4000 metrov). Po dveh tednih preživetih na ravnini smo tako prvič lahko videli nam bolj znane hribe, ki o nas očarali s svojo velikostjo in barvitostjo. Po poti smo se ustavili na smučišču Penitentes, kjer stoji slovenska planinska koča. Z avtobusom smo se nato ustavili na razgledni točki od koder smo lahko videli najvišji vrh Andov imenovan Aconcagua. Ta vrh je visok 6962 metrov.

Tretji dan smo smo se dopoldan posvetili ogledu vinskega muzeja ter največje in po mnenju mnogih tudi najboljše vinske kleti imenovane Catena Zapata. Navdušeni smo bili nad velikostjo njihovih vinogradov ter nad kakovostjo njihovih vin.

Zvečer smo odigrali zadnjo predstavo pri naših rojakih v Argentini. Kot že trikrat prej nas je tudi tokrat pričakala polna dvorana, ki je z zavzetostjo spremljala potek igre. Po igri je sledilo družbno srečanje z pogostitvijo.

 

 

 

Komentiraj »

Dvanajsti dan:Ogled mesta Buenos Aires

primoz : 16. avgust, 2013 5:06 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Na najbolj hladen dan v Buenos Airesu, smo šli s city tourom po mestu. Najbolj pogumni so si mesto ogledli na odprtem delu avtobusa, kjer so dodobra občutili argentinsko zimo.   V triurni vožnji po mestu, smo si ogledali najbolj zanimive ter zgodovinsko pomembne točke v centru ter bližnji okolici.

Mesto kot tako, smo spoznali v vsej svoji raznolikosti. Od barakarskega naselja, do elitnega dela ob Srebrni reki (Puerto Madero). Mesto je polno manjših parkov, kipov, fontan ter mogočnih stavb. Med poplavo novogradenj ter modernih stavb, je vseeno viden vpliv francoske in španske arhitekture.

Po štirinajstih dneh pa so na svoj račun prišle tudi naše dame, saj smo obiskali malo večje nakupovalno središče v San Justu. Večerne ure smo preživeli v krogu naših gostiteljev.

 

Komentiraj »

Enajsti dan: Izlet v Urugvaj

primoz : 14. avgust, 2013 21:08 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Naši gostitelji so nas danes povabili na enodnevno Urugvajsko doživetje. Sliši se odlično: »Pa skočimo malo v Urugvaj«. Vendar Buenos Aires loči od Urugvaja le reka Rio de la Plata, no ja to ni reka, kot so pri nas, vedeti morate, da je tu široka 30 kilometrov, izgleda kot morje.

Zopet smo se pridno zbrali ob šesti uri zjutraj in se s kombiji odpeljali v pristanišče, od tam pa smo reko prepluli s hitrim katamaranom. Seveda pa smo morali preko meje, vzeli so nam prstne odtise, nas ponovno fotografirali, poslali skozi rentgen in ko so ugotovili, da smo Tuhinjci z gosti zaupanja vredni, smo se lahko vkrcali.

Premagati smo morali samo 50 kilometrov hitre plovbe do mesteca Colonia del Sacramento, mesteca pod zaščito Unesca, ki v kolonialnem stilu izzareva energijo prejšnjih stoletije. Samo v stotih letih je kar devetkrat zamenjal državo, 1680 so ga ustanovili portugalci, prisšel je guverner Manuel Lobo iz Ria de Jeneira, potem so ga osvojili španci, pa nazaj portugalci in tako naprej, vse do leta 1777, ko je končno postal španska kolonija.

Vse hiše, cerkve, svetilniki, gostilne, trgovinice, ulice in trgi so ohranjeni v stilu od 17. do 19. stoletja, ene so španske z ravnimi strehami, druge portugalske z opečnatimi. Sredi stare porušene cerkve so nekoč v burni zgodovini mesteca postavili kar svetilnik, ki sedaj štrli iz ruševin, iz vrha svetilnika, pa je prekrasen razgled vse do Argentine na drugi strani reke. Sprehod po Coloniu je bil res doživetje. Kar naenkrat je bil čas kosila in ob štirih popoldne so nas ze čakali cariniki in policaji na mejnem prehodu, saj smo se z našim katamaranom vračali v Argentino.

Zvečer pa smo našim gostiteljem pri večerji navdušeno razlagali o naših doživetjih v Urugvaju.

Komentiraj »

Deseti dan: Jutranja maša-druženje z gostitelji-nastop

primoz : 14. avgust, 2013 4:31 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Nedeljski dan smo najprej začeli z jutranjo mašo v Sanhuski cerkvi, ki je potekala v slovenskem jeziku. Po maši smo šli na skupni zajtrk v Naš dom San Justo.

IMG_0508

Nedeljsko popoldne smo preživeli z našimi gostitelji in njihovimi družinami, zvečer pa smo z igro Kje je meja nastopili v domu Društva Slovenska Pristava, kjer smo dodobra nasmejali polno dvorano.

Večer smo zaključil s pravo slovensko večerjo, prijetnim druženjem, petjem in zvokom harmonike.

1 Comment »

Deveti dan: Tigre-Temaiken-Slovenski mendoški oktet

primoz : 13. avgust, 2013 2:25 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

Po včerajšnji predstavi in kratki noči, smo se zjutraj zbrali na našem zbirnem mestu pri Našem domu-San Justo in se odpravili proti predelu, ki se imenuje Tigre. Z ladijco smo se odpeljali po kanalih reke Parana in uživali v pogledih na obalo posejano s počitniškami hišicami.

Otroci so kljub prijetni vožnji že nestrpno pričakovali popoldanski ogled. TEMAIKEN. Najpopularnejši živalski vrt v Argentini. Ogled so si zaslužili s srečolovom, po zadnjem gostovanju, pred odhodom v Argentino. Prekrasno urejen vrt jih ni razočaral, tudi odrasli smo bili navdušeni.

Po ogledu pa smo že hiteli proti Slovenskemu domu v San Martinu, kjer smo bili gostje na otvoritvi razstave umetniških del gospe Andree Quadri Brula in na koncertu Slovenskega mendoškega okteta. Krasen kulturni zaključek dneva.

Komentiraj »

Osmi dan: Ogled mesta in večerna predstava v Lanusu

primoz : 12. avgust, 2013 6:02 : Argentina, Izpostavljeno, Prispevki

V petek, smo se z avtobusom odpeljali na prvi ogled centra Buenos Airesa.

Ogledali smo si baziliko, mestno hišo, operno hišo, parlament, predsedniško palačo, obelisk ter “najširšo” avenijo na svetu.

IMG_1416 IMG_1454IMG_1436 IMG_1414 IMG_1406 IMG_1388 IMG_1385 IMG_1382

Sprehodili smo se po živahnih ulicah in si privoščili okusno kosilo. V popoldanskih urah smo se odpravili v Lanus, kjer smo odigrali našo drugo predstavo.

IMG_1571 IMG_1568 IMG_1564 IMG_1551 IMG_1558 IMG_1543

 

Komentiraj »

Četrti, peti, šesti in sedmi dan: Potovanje v Iguazu

primoz : 7. avgust, 2013 2:23 : Argentina, Izpostavljeno

Po nekaj dneh gostovanja in druženja z našimi gostitelji Slovenci v Buenos Airesu, smo se z letalom odpravili na fantastičen izlet v kar 1600 km oddaljeni Iguazu. Tam, na argentinsko, brazilski in paragvajski tromeji se nahajajo največji in najlepši slapovi na svetu. Naša pisana skupina, kulturnikov iz Tuhinjske doline je še enkrat dokazala, da se lahko odlično organizira, še posebej je potrebno pohvaliti najmlajše člane. Že pred peto zjutraj smo se zbrali pred Slovenskim domom v San Justo, južno od Buenos Airesa in se odpravili na enega od treh letališč, Ezeiza. Polet je trajal skoraj dve uri in prileteli smo, iz zime, nazaj v poletje v Nacionalni park Iguazu.

Na letališču nas je že čakal avtobus z odličnim vodnikom Horhejem, ki smo ga, mimogrede v naslednjih dneh naučili kar nekaj slovenskih besed.

IMG_0724 IMG_0733

Najprej smo si ogledali Puerto Iguazu, se odpeljali v pristanišče na reki Iguazu, kjer smo iz razgledne točke videli vse tri omenjene države, zanimiv je bil starinski splav, ki je vozil paragvajske avtomobile čez reko, v Argentino prihajajo po nakupih, argentinci pa v Paragvaju kupujejo najnovejše telefone, računalnike itd.

IMG_0757

Na poti do hotela smo si po kosilu ogledali park z metulji, na tisoče jih je bilo, raznobarvnih, lepih. Videli smo tudi krokodile in kače. Še posebej otroci so uživali in se veselili.

IMG_0764 IMG_0780 IMG_0794 IMG_0808

Naslednja zanimiva izkušnja pa je bila obisk stare indijanske vasice sredi džungle. Organizatorji tega popotovanja, naša prijatelja, Argentinska Slovenca, Jožica in Marjan, pa seveda natančna Edita in neumorni Brane Vrankar, so do potankosti izdelali program. K  indijancem smo se peljali s starim, predelanim kamionom s pogonom na štiri kolesa, saj smo se le tako lahko prebili skozi džunglo, videli smo majhno šolo, skromne kolibe in veliko malih indijančkov, ki so nam na koncu ogleda zapeli dve pesmici. Mi pa smo jim vrnili in tudi mi njim zapeli slovensko pèsem. Bili so presenečeni in navdušeni, saj se še ni zgodilo, da bi njim kakšni turisti zapeli pesem.

IMG_0809 IMG_0834

Hotel je bil odličen, večerja tudi. Del družbe  je po večerji obiskal se v bližnji  ledeni bar, kjer je bilo v bundah in rokavicah, sredi poletja, prav zabavno.

Naslednji dan pa nas je že zgodaj čakal vodnik Horhe z avtobusom. Najprej smo se odpeljali do druge, največje hidrocentrale na svetu. Seveda pa smo morali prečkati mejo z Brazilijo, ampak vse je tako blizu. Ogledali smo si jo po dolgem in povprek. Nima smisla da vam naštevamo koliko kilometrov, je dolg jez, koliko je turbin, kako jezero se je naredilo za jezom, skratka vse je ogromno. Bili smo impresionirani.

IMG_0894

Potem pa končno do slapov Iguacu, tako, malo drugače, jih imenujejo brazilci. Pripeljali smo se do starinskega hotela, odkoder smo nadaljevali peš. Že takoj smo zagledali slapove, to je res čudez narave, tako so veliki, visoki, široki, lepi, polni energije, da zastaja dih. Nadaljevali smo pot po lepo organiziranih poteh skozi gozd, slapov pa kar ni in ni bilo konec, vsak slap ima svoje ime, kotline kamor se voda izliva so impozantne, največja se imenuje hudičeva. Prišli smo do točke, kjer smo si nadeli dežne pelerine in se čez derečo vodo, pod slapovi podali na razgleno točko, kjer je bil fantastičen razgled, mi pa popolnoma mokri. Bilo je enkratno. Na poti nazaj, s severa zopet v Argentino, smo si ogledali še Park das Aves, kjer domuje in je na ogled postavljenih na stotine vrst ptic raznih barv, velikosti, otroci so se fotografirali z pisanimi arami, odrasli pa smo že utrujeni posedeli v senci. Potem pa nazaj v hotel.

IMG_0843 IMG_0844

IMG_0940 IMG_0952 IMG_0961 IMG_0988 IMG_0990 IMG_0995 IMG_1008 IMG_1022 IMG_1023 IMG_1041 IMG_1054 IMG_1057 IMG_1070 IMG_1095

Zopet nov dan v Nacionalnem Parnu Igaizu. Tokrat pa smo šli na ogled slapov iz argentinske strani. Z avtobusom smo se peljali do vhoda, kjer nas je že čakal pravi ozkotirni vlakec in nas odpeljal skozi džunglo do izhodišča za pohod do slapov.

Preko, na stotine metrov dolgih mostičkov, ki jih mimogrede včasih odnese tudi visoka reka, smo prišli do ene, najlepših razglednih tock na slapovih. Stali smo praktično tik nad največjim slapom, kjer so se milioni kubikov vode pred nami zlivali v ponor, skoraj sto metrov globoko. Kar čutiš to energijo. Pot smo nadaljevali mimo desetine slapov do točke, ki je bila vrhunec tega dneva. Z velikimi guijastimi čolni so nas, opremljene z rešilnimi jopiči popeljali v samo jedro, kamor se največji slap prevali v globino. Močni motorji so premagovali velike valove, ki so nas premetavali pod slalom. Bili smo popolnoma premočeni, a bilo je enkratno.

Potem pa nazaj v hotel na zaslužen  popoldanski počitek. Zvečer pa zopet cez mejo v Brazilijo v mesto Foz do Iguacu, kjer smo si ob večerji ogledali fantastičen južno ameriški folklorni šov. Od prelepih plesalk, do virtuoznih nastopov, tanga, perujske glasbe. Skratka presek neke kulture na nam oddaljeni Celini. Bilo je lepo, dobro smo jedli in pokušali odlično argentinsko vino.

IMG_0466 IMG_0926 IMG_0933

Pa še zadnji dan tega dela našega potovanja. Dopoldne smo se sprehodili po starem kolonialno obarvanem mestecu Puerto Iguazu, kupili kaksen spominek. Na poti na letališče smo se ustavili še na plantazi čaja, ki ga argentinci pijejo iz znamenitih mate posodic. Ogledali pa smo si tudi rudnik poldragih kamnov Wanda, ki so ga zastavili poljaki pred petdesetimi leti, delo v rudniku je še vedno ročno, saj pri kopanju ne smejo poškodovati kamnov. Vodič nas je poimenoval kar velika druzina in nam razlagal o nastanku kamnov pred miljoni leti. Lahko smo si košček tega bogastva tudi kupili.

Potem pa nazaj na letalo in odleteli smo proti Buenos Airesu polni utisov iz prelepega potepanja.

3 Comments »

Tretji dan: Mladinski dan v Slomškovem domu

primoz : 6. avgust, 2013 1:47 : Argentina, Prispevki

Po upešno odigrani prvi predstavi smo bili gostje na 43. mladinskem dnevu v Slomškovem domu. Najprej smo prisostovali pri dvigu slovenske in argentinske zastave.

IMG_0655

IMG_0656

Po dvigu obeh zastav smo se udeležili svete maše, ki jo je daroval pater Miran Žvanut, ki je po kosilu odšel proti Sloveniji.

IMG_0665

IMG_0667

Po kosilu je sledilo tekmovanje vseh slovenskih domov v odbojki.

IMG_0682

Zvečer je sledil kulturni program, ki so ga pripravili mladi iz Slomškovega doma. Družabno srečanje s skupino Zlatorock se je zavleklo dolgo v noč.

 

1 Comment »

Drugi dan: Prva predstava

primoz : 4. avgust, 2013 7:25 : Argentina, Izpostavljeno

  Po današnjem zajtrku pri naših gostiteljih, smo obiskli slovensko šolo Franca Balantiča, ki ima svoje prostore v slovenskem domu San Justo. Deluje tako osnovna kot srednja šola, pouk pa imajo učenci ob sobotah. Tako smo učence obiskali med uro petja, naši mladi igralci pa so z njimi preživeli cel pouk. Med našim obiskom v šoli, so imeli Uroš, Edita in Matjaž interjvju na slovenskem radiu v Buenos Airesu, kjer so v živo predstavili naš projekt. Po kosilu je sledila generalka za večerno predstavo. Z malo treme ter navdušenjem nad velikim odrom ter odlično pripravljeno sceno, smo ob pol devetih dvignili zaveso. Pogled nad več kot 300 gledalci, nam je dal posebno energijo, s katero smo odlično odigrali našo prvo predstvo čez lužo. Odziv publike je bil odličen. Sledila je skupna večerja, druženje z našimi gostitelji, najbolj energični pa so odigrali še zadnji nogomet pred spanjem.

  IMG_0483 IMG_0488 IMG_0490 IMG_0496 IMG_0508 IMG_0509 IMG_0545 IMG_0564 IMG_0588 IMG_0602 IMG_0613 IMG_0618 IMG_0625 IMG_0626 IMG_0636 IMG_0644

  3 Comments »
  « Stran 1, 2 »