V soboto, 18. 10. 2014 je lutkovna sekcija Kulturnega društva Tuhinj premierno uprizorila novo lutkovno predstavo z naslovom Zajček Srečko pri zobozdravnici. Tokraten izbor igre je za izhodišče vzel izobraževalno noto skrbi za zdrave zobe, o kateri govori knjiga avtorice Sanje Lucije Pečnik, po kateri sta Marta Vrankar in Urška Poljanšek priredili zgodbo za lutkovno predstavo.

Nabito polna dvorana otrok, njihovih staršev in drugih obiskovalcev je tako spremljala zgodbo o zajčku Srečku iz Zelenega Zajčjega dola, ki živi srečno zajčje življenje, dokler se volk Uroš in lisica Mica ne odločita, da bi si ga privoščila za kosilo. Zaradi pasti, ki mu jo pripravita, je zajček Srečko ob svoj sekalec. Strah je huda reč in tudi Srečko potrebuje malce vzpodbude, toda nazadnje se le odpravi k zobozdravnici, veverici Luciji, ki mu popravi zobek, da bo še naprej lahko veselo grizljal korenčke in svežo deteljo. Po predstavi je tudi obiskovalce čakala hrana po izboru zajčka Srečka. Lahko so si privoščili slastne korenčke ali piškote v obliki deteljic ter vse skupaj poplaknili s kozarcem bistre studenčnice.

zaj_002 zaj_005 zaj_003 zaj_004 zaj_001

Ekipa, ki je lutkovno predstavo pripravila:

ZAJČEK SREČKO: Urška Poljanšek,

VOLK UROŠ, MIŠKA ANA: Monika Jeglič,

LISICA MICA, SOVA NUŠA: Nina Modrijan,

ZOBOZDRAVNICA VEVERICA LUCIJA: Marta Vrankar,

TEHNIKA: Aleš Kirn in Andrej Hribar.

Ekipa tokratne lutkovne predstave je bila vesela tako množičnega in toplega sprejema. Upamo, da vas bomo lahko tudi v prihodnje navdušili še s kakšno predstavo.

Ekipa lutkaric KD Tuhinj

Categories: Prispevki

Leave a Reply