Sinočnja predstava v Mendozi je bila zadnja na našem gostovanju v Argentini. Zgodaj zjutraj smo že poleteli nazaj proti Buenos Airesu, kjer smo si ogledali predel mesta imenovan Boka.

Boka je priljubljena destincija, saj je posejana z pisanimi hišami, v njem deluje cela vrsta umetnikov, znana pa je tudi ljubiteljem nogometa po svetovno znanem klubu-Boca Juniors. Ogledali smo si njen nogometni stadion imenovan “La Bonboniera”, ki je bil dograjen leta 1940 in ga je projektiral Slovenec Viktor Sulčič, skupaj s še dvema arhitektoma.

Poleg sprehoda po pisanih ulicah, med stojnicami in uličnimi umetniki smo obiskali tudi legendarnega umetnika Slovenca Marjana Gruma, ki ima zasebni muzej in prostor kjer ustvarja svoje umetnine prav v tem predelu. Njegov muzej obiščejo številni ljudje iz vsega sveta, s promocijo svojih izdelkov se ne ukvarja, raje vidi da ga ljudje poiščejo sami. Več kot osem let je aktivno deloval kot predsednik društva “Caminita”, ki združuje preko 70 umetnikov iz predela La Boca.

Po kratkem počitku pri naših gostiteljih, smo se zvečer odpravili v Slomškov dom na “Cafe concert”. Uživali smo v kvalitetnem in pestrem glasbenem programu, ki so ga pripravili mladi Slovenci iz okraja Ramos Mejia. Na koledarju je bil že nov dan, ko smo se odpravili proti našim družinam.

Leave a Reply