Iz Buenos Airesa smo se v  sredo z letalom podali na več kot 1000 kilometrov oddaljeno pot v  Mendozo.

Po mirnem letu smo prispeli v Mendozo, Mendoza je provinca Argentine v regiji »Cuyo« na zahodu države. Na severu meji na provinco San Juana, na vzhodu na provinco San Luisa, na jugu na provinco La Pampa in Neuquén in na zahodu na Čile. Provinca Mendoza ima  dva milijona prebivalcev, glavno mesto pa se imenuje isto kot provinca.

Provinca Mendoza je znana po:

  • - soncu, saj ima letno povprečno 90 % sončnih dni
  • - vinu
  • - hribovitem terenu: v provinci leži najvišji vrh Andov Aconcagua (6962 m)

Vse te tri stvari smo v dodobra izkusili.

 

Prvi dan smo si ogledali mesto in njeno okolico, zvečer pa smo se srečali s Slovenskim oktetom iz Mendoze, ki je bil naš gostitelj v Mendozi.

 

Drugi dan je minil v znamenju celodnevnega izleta v hribe, iz mesta smo se odpravili proti Andom (Andi so najdaljše svetovno gorstvo, ki se vleče ob zahodni obali Južne Amerike, dolgi so 7000 km, povprečna višina pa je okrog 4000 metrov). Po dveh tednih preživetih na ravnini smo tako prvič lahko videli nam bolj znane hribe, ki o nas očarali s svojo velikostjo in barvitostjo. Po poti smo se ustavili na smučišču Penitentes, kjer stoji slovenska planinska koča. Z avtobusom smo se nato ustavili na razgledni točki od koder smo lahko videli najvišji vrh Andov imenovan Aconcagua. Ta vrh je visok 6962 metrov.

Tretji dan smo smo se dopoldan posvetili ogledu vinskega muzeja ter največje in po mnenju mnogih tudi najboljše vinske kleti imenovane Catena Zapata. Navdušeni smo bili nad velikostjo njihovih vinogradov ter nad kakovostjo njihovih vin.

Zvečer smo odigrali zadnjo predstavo pri naših rojakih v Argentini. Kot že trikrat prej nas je tudi tokrat pričakala polna dvorana, ki je z zavzetostjo spremljala potek igre. Po igri je sledilo družbno srečanje z pogostitvijo.

 

 

 

Leave a Reply